I znów mnie bierze na nowe przepisy. Zwłaszcza teraz w wakacje.
To ciasto szybkie łatwe i puszyste. Musicie sami spróbować i stwierdzić czy wam smakuje. Mi tak 🙂
Fajnie je zrobić, gdy nam się spieszy, może potrzebujemy zabrać coś na wycieczkę w góry lub na plażę, szybka robota, godzinę pieczenia i mamy coś co się świetnie sprawdzi w terenie 🙂
SKŁADNIKI
4 żółtka jaj
4 białka jaj
400g jogurtu greckiego 10%
4 łyżeczki skrobi kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
40 g wiórków czekolady
Wykonanie:
W misce wymieszać żółtka jajek z cukrem, proszkiem do pieczenia, skrobią kukurydzianą i dodać jogurt.
W kolejnej misce ubij białka jaj, wymieszaj je w mieszankę żółtka i dodaj wiórki czekolady.
Piec w 170’C przez 1 godzinę.
Jeśli ktoś z Was upiecze, podzielcie się opinią 🙂
Tymczasem jutro będzie o wycieczce. Trzymajcie mnie za słowo, mój chellenge to dotrzymać i wrzucić jutro posta 😀