Znów będzie cos co się robi w piekarniku i z jajkami. Ale nie dla wegetarian. U nas lubi Kaj, dla Brzoskwini za bardzo płynne jak mówi. Ale ja też lubię bo pożywne i smaczne. Dzieci często narzekają ze zwykle śniadanie jest nudne. To proszę bardzo urozmaicenie.

Śniadaniowe ruloniki z tortilli


- 3 szt. placków tortilla
- 5 jajek
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 6 plastrów szynki
- 1 pomidor
- 6 plastrów boczku
- 1/2 szkl. żółtego sera
- pietruszka posiekana, do dekoracji
Połącz w misce: jajka, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Podziel tortillę na pionowe pasy, następnie zwiń je w rulon. Umieść ruloniki w formie do pieczenia, ja to robię w przykrywie naczynia żaroodpornego.

Do każdego elementu wrzuć szynkę, pomidora i boczek pokrojone w kosteczkę. Zalej całość jajeczną mieszanką i posyp żółtym serem.

Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!